2020-08-28 08:20:20• hírek • Bede Emőke

Elfogadták az Ács Alajos Stúdióterem korszerűsítési dokumentációját is

Amint arról korábban beszámoltunk, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Szatmárnémeti Északi Színházzal partnerségben, az ungvári “Yuri Augustine and Eugene Sherehiy” Regionális Akadémiai Színházzal együttműködve a Határokon Átnyúló Együttműködési Program keretében több mint 1 millió eurós támogatást nyert, melynek köszönhetően megújul a Szatmárnémeti Északi Színház Ács Alajos Stúdióterme, illetve az ukrajnai partnerszínház kisszínpada.

Mi több, a pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy Szatmárnémetiben a stúdióterem feletti, a színházhoz tartozó irodahelyiségek is megújuljanak, bővüljenek. A közösen megpályázott összegből az Északi Színházhoz tartozó épületek felújítására 564.640 euró érkezik. A korszerűsítés megvalósíthatósági tanulmányát, illetve műszaki és pénzügyi mutatóit csütörtökön egyhangú szavazattal hagyta jóvá a Hegyi Tanács.


A támogatásból egyébként nem csak a felújításra futja majd, hanem arra is lehetőség nyílik, hogy Szatmárnémetiben és az ukrán partnernél is egy-egy nemzetközi színházi fesztivált szervezzenek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: